Vuoden 2020 tapahtumassa ei järjestetä Battle-kilpailulajia poikkeuksellisesti. Lajin järjestäminen hybridilajina ei tällä hetkellä ole mahdollista. Pahoittelemme tilannetta.

SAKUstars 2020 kulttuurikilpailun teema on DREAM HARD 

Säännöt 

Tanssimaton koko kilpailutilassa on 8 x 11. 

Battle-sarja muodostuu aina osallistujamäärän mukaan ja sarjassa kilpaillaan yksi vastaan yksi periaatteella. 

Ennen varsinaisia battleja kilpailijat tanssivat enintään kaksi karsintakierrosta tuomaristolle ja yleisölle battle-tyyliin. Mikäli osallistujia on yli 20 käydään kaksi karsintakierrosta. Mikäli osallistujia 20 tai alle, siirrytään suoraan toiselle karsintakierrokselle.  

Sarjan musiikin valitsee kisajärjestäjä. 

 1. kierros: Kaikki kilpailijat ovat lavalla ja jokainen kilpailija tanssii kerran 30 s kerrallaan. Tuomaristo valitsee 16 parasta toiselle kierrokselle. 

2.kierros: Toisen Karsintakierroksen tavoitteena on valita 8 parasta ja antaa kilpailijoille alustavat sijaluvut, joiden perusteella kilpailijat asetetaan battle-pareihin. Toisella kierroksella kilpailijat tanssivat kerran 45 s kerrallaan. 

Battlen kulku: 

Esimerkki 8 kilpailijalla: Karsinnassa sijalle 1 sijoittunut kilpailee sijalle 8 sijoittunutta vastaan, 2 vs 7, 3 vs 6 ja 4 vs 5. 

1-8-battlen voittaja kilpailee 4-5-battlen voittajaa vastaan ja 2-7-battlen voittaja kilpailee 3-6-battlen voittajaa vastaan. Näiden battlejen voittajat kilpailevat finaalissa kullasta ja häviäjät pronssista. Pronssibattle tanssitaan ennen finaalibattlea. 

Yksi battle jakautuu kahteen erään eli runiin per kilpailija. Yhden runin pituus on 45 s ja runit tanssitaan vuorotellen vastakkain olevien tanssijoiden välillä. Aloittajan määrittää järjestäjä/juontaja. Kunkin battlen jälkeen tuomarit osoittavat jatkoon pääsijän. Finaalibattlen voittaja on koko kilpailun voittaja. 

Battle-sarjassa sovelletaan FDO.;n ( Finnish Dance Organization) tekemiä kilpailusääntöjä. 

Arviointikriteerit 

  1. Kehonkäytön hallinta 
  2. Tanssin asenne 
  3. Omaperäisyys ja eläytyminen 
  4. Monipuolisuus 
  5. Liikkumisen ilo ja energisyys 

Tuomarit

Ammattilaistuomari: Maikki Uotila-Kraatz
Opettajatuomari: Kaisa Kella
Opiskelijatuomari: Niko Tikka

Tuomareiden lyhyt suullinen palaute annetaan kilpailijalle heti kilpailusuorituksen jälkeen. 

Instagram

Lähde seuraamaan SAKUstars 2020 tanssilajien omaa instagram sivua. Löydät tanssilajien instagramtilin nimellä sakustars20_tanssi. (Selaimessa katsottavissa täällä)

Musiikki 

Sarjan musiikin valitsee kisajärjestäjä.  

Valmistautuminen kilpailusuoritukseen 

Tanssisarjojen kilpailut järjestetään Ruostetalon liikuntasalissa. Ilmoittautuminen osallistumisesta tanssisarjaan/sarjoihin tapahtuu Ruostetalon aulassa yksi tunti ennen omaa suoritusta. Ilmoittautumisajan jälkeen ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat ohjeet.  

Harjoitustilat eivät ole samassa kiinteistössä kuin tanssilajin kilpailutila, viereisessä C-talossa. Harjoitustilana toimii liikuntasali, jossa kilpailijat pääset lämmittelemään ja harjoittelemaan kilpailusuoritusta varten. Harjoitustila on avoinna kilpailupäivinä yksi tunti ennen kilpailusarjan alkua. Harjoitustilassa on käytössä pienet kaiuttimet, jotka ovat kilpailijoiden valmistautumiseen tarkoitettuja. 

Lajivastaavat/yhteystiedot: 

Jenni Ikkala, jenni.ikkala(a)edu.hel.fi (04403360403)   

Varavastaava: Annaleena Olkkonen, annaleena.olkkonen(a)edu.hel.fi (0403340229) 

TUKIstarsin sarjavastaava: 

Janne Jousiaho, janne.jousiaho(a)keuda.fi​ 

Mira Huotari, mira.huotari(a)gradia.fi