8.9.2020 klo 12.00
Valokuvataidetta päivässä tehtävä:

Kuvaa kolmen kuvan sarja aiheeseenNormaalista poikkeava 

Noudata aikaisempaa ohjeistusta kilpailunkulusta ja toimintatavoista.


Kilpailu järjestetään samanaikaisesti sekä livenä Helsingin Vallilassa, että virtuaalisesti ympäri Suomea. 

Valokuvataidetta päivässä, tiistai 8.9.2020  

Klo 11.00- 12.00 Ilmoittautuminen kilpailupaikalla tai sähköpostilla 

Klo 12.00- 18.00 Kilpailu 

Klo 18.00 Kilpailu päättyy

Ilmoittautuminen 

Ilmoittautuminen kilpailupaikalla (live) 

Kilpailija ilmoittautuu kilpailuun kilpailupaikalla 8.9. klo 11.00-12.00 välisenä aikana. Valokuvataidetta päivässä -kilpailupaikan osoite: 

Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Sturenkadun toimipiste 

A-talo, luokka 309 

Sturenkatu 18 

00510 Helsinki 

Kartta

Kilpailupaikalla on opasteet. 

Ilmoittautuminen etänä (virtuaali) 

Vastuuopettaja ilmoittaa kilpailijansa sähköpostilla ilmoittautumisaikana. 

Osoite: sakustars2020valokuva@gmail.com 

Sähköpostiin kirjataan kilpailijan koko nimi, kilpailupäivän vastuuopettaja, opettajan puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Järjestäjä kuittaa ilmoittautumisen sähköpostivastauksella lähettäjälle. 

Kilpailu 

Kilpailun tehtäväkuvaus julkistetaan kilpailupaikalla klo 12.00 ja Sakustars internetsivuilla https://sakustars.fi/2020/ ja vastuuopettajat saavat tehtäväkuvauksen myös sähköpostiinsa. Kilpailijat kuvaavat kilpailutyöt omassa ympäristössään ja omalla kalustolla (kamera/ puhelimen kamera) kilpailuajan puitteissa. Valokuvia saa käsitellä, mutta arvioinnissa painotetaan kuvausta. Varaattehan aikaa kilpailutöiden siirtoon, kuvavalintaan ja palauttamiseen. 

Kilpailutöiden palautus  

Kilpailutyöt tulee olla palautettuna viimeistään klo 18.00. Tiedosto muoto on jpg. Kilpailutyötiedostot nimetään: sukunimi_etunimi _juoksevanumero.jpg (juokseva numero = 1,2,3,…). esim. valokuvaaja_ville_1.jpg 

Palauttaminen kilpailupaikalla (live) 

Kilpailija palauttaa kilpailutyönsä kilpailupaikalle. Järjestäjän puolesta kilpailijalla on käytössä tietokone, jolla voi siirtää, tehdä kuvavalinnan ja käsitellä kuvia. Käytettävissä olevat ohjelmat ovat Adobe Bridge 2020 Ja Adobe Photoshop 2020. Kilpailijalle on varattu opastusta kilpailupaikan tietokoneympäristön käyttöön. Kilpailija saa käyttää myös omaa tietokonetta. Myös puhelimen kameralla kuvaavat kilpailijat palauttavat kuvat tulemalla kilpailupaikalle. 

Kilpailija nimeää lopulliset kilpailutyöt sukunimi_etunimi_juoksevanumero.jpg (esim. valokuvaaja_ville_1.jpg) ja siirtää tiedostot järjestäjän osoittamaan paikkaan tietokoneella. Kilpailijoiden tulee varata aikaa tietokonetyöskentelyyn ja palata kilpailupaikalle hyvissä ajoin. Kilpailutöiden pitää olla valmiina ja palautettuina viimeistään klo 18.00. 

Palauttaminen etänä (virtuaali)  

Vastuuopettaja palauttaa kilpailijan/ kilpailijoiden kilpailutyöt WeTransfer- palvelulla klo 18.00 mennessä. https://wetransfer.com/

WeTransfer -palvelu pakkaa ja lataa tiedostot pilvipalveluun. Kilpailun järjestäjä saa linkin sähköpostiinsa ja noutaa tiedostot pilvipalvelusta. Lähettäjä saa kuittauksen sähköpostiinsa, kun järjestäjä on noutanut tiedostot. Lähettämiseen kirjataan vastaanottajan sähköpostiosoite, lähettäjän sähköpostiosoite (jonne myös kuittaus tulee) ja viestikentään kirjataan lähettäjän nimi. 

WeTrasfer palveluun kirjataan tiedostojen vastaanottajan sähköpostiosoitteeksi: 

sakustars2020valokuva@gmail.com 

Tulokset  

Kilpailun järjestäjä julkaisee tulokset Sakustars internetsivuilla tuomaroinnin jälkeen. Ja vastuuopettajille tulee sähköposti-ilmoitus, kun tulokset ovat nähtävillä. https://sakustars.fi/2020/

Kilpailun tuomaristo: valokuvaaja Minna Kurjenluoma, valokuvaaja Liisa Huima ja opiskelija Emilia Rautio. 

Yhteystiedot: 

Jos kysymyksiä nyt tai kesken kisan… 

sakustars2020valokuva@gmail.com  

(online-päivystys kilpailupäivänä, josta tavoitat meidät pikaisesti myös kilpailupäivänä)  

Valokuva lajivastaava: 

Sami Luukkanen 

sami-matti.luukkanen@edu.hel.fi 

+358 40 825 4046 

Valokuva varavastaava: 

Alli Ikonen 

+358 40 334 0985