Aiheena on SAKUstars 2020 kipailujen teema DREAM HARD 

Säännöt 

SAKUstars2020 kulttuurikilpailu toteutetaan vuoden 2020 poikkeustilanteen vuoksi uudistetulla tavalla. Kukin kilpailusarja/-laji määrittää ja ohjeistaa live-ja virtuaalitoteutuksen tarkemmin huomioiden lajiin osallistumisen mahdollisuuden laadukkaasti ja tasa-arvoisesti. Lajin arviointikriteerit pysyvät ennallaan. 

Kilpailun lajiin osallistuminen on mahdollista Live- ja Virtuaaliosallistumisena. 

Livelajina: 

Kilpailijat piirtävät ja maalaavat  mukanaan tuomillaan välineillä ja materiaaleilla  (esim. kynät, hiilet, vesivärit, akryylivärit, peitevärit tai pastelliliidut)  kuvan järjestäjän valitsemasta kohteesta. Mukaan kannattaa pakata käyttämätön pieni luonnoslehtiö.  Järjestäjä varaa kilpailijoille piirustus- ja maalauspaperia A3 ja A2 kokoa (valkoista ja mustaa) sekä vettä ja vesikupit.  Aikaa tehtävään on kolme tuntia. 

Kuvataiteen livesarjoihin osallistutaan yksilöinä. Kilpailija voi osallistua sarjaan vain yhdellä työllä. 

Mallin mukaan -tehtävän tehtävänanto annetaan kilpailuajan alussa. 

Virtuaalisena lajina: 

Kilpailijat piirtävät ja maalaavat omassa oppilaitoksessaan mukanaan tuomillaan välineillä ja materiaaleilla (esim. kynät, hiilet, vesivärit, akryylivärit, peitevärit tai pastelliliidut) kuvan järjestäjän valitsemasta kohteesta. Virtuaalisesti tehtävä laji hoituu niin, että kukin oppilaitos varaa kilpailijoille piirustus- ja maalauspaperia A2 ja A3 kokoa (valkoista ja mustaa), joista kilpailijat voivat valita käyttöönsä sopivat. Kilpailupaikalla on luonnollisesti käytössä vettä ja vesikupit.Aikaa tehtävään on kolme tuntia. Kilpailija voi osallistua sarjaan vain yhdellä työllä. Virtuaalisesti osallistuva oppilaitos varaa kilpailijoille sopivan tilan ja valvonnan kilpailun ajaksi.   

Mallin mukaan -tehtävän tehtävänanto annetaan kilpailuajan alussa videotallenteena ja tehtäväpaperilla. Kilpailun päätyttyä valmiit työt kuvataan ja lähetetään myöhemmin ilmoitettavalla tavalla lajivastaavalle .Lähettävä oppilaitos järjestää hyvät kuvausolosuhteet: mahdollisemman tasainen valo, neutraalia taustaa vasten, jpg tiedostona. Kuvan laadun tarkastus kilpailijan kanssa ennen lähetystä niin, että kuvan kontrasti ja väritasapaino ovat kohdallaan suhteessa alkuperäiseen työhön. Tuomaristo aloittaa työnsä lajin päättymisen jälkeen, joten kuvauksissa ja lähetyksissä pitää olla ripeäIlmoitetaan myöhemmin tuomariston aikataulu ja milloin etänä tallentuvat työt pitää olla kilpailun järjestäjällä.  

Kilpailutehtävän arviointikriteeri 

1) Omaperäisyys ja idea
2) Tekninen toteutus
3) Visuaalisuus
4) Mallinmukaisuus
5) Vaikuttavuus 

Lajin tuomarit: 

Leonora Fredriksson, kuvataitelija
Reetta Sinivalo, kuvataiteen lehtori, Stadin AO
Kreetta Enckell , opiskelija , Stadin AO 

Lajivastaava 

Riitta Laukkanen,  riitta.laukkanen(at)edu.hel.fi, +358403349277 

TUKIstarsin sarjavastaavat: 

Leena Wiikari, leena.wiikari(at)omnia.fi 

Merja Eerikäinen, merja.eerikainen(at)edu.hel.fi 

Kilpailusuoritukseen/tapahtumaan/osallistumiseen mahdolliset lisäohjeet 

Pyritään avoimeen tiedotukseen ja kaikille kilpailijoille muistorikkaaseen ja turvalliseen kilpailutilanteeseen. Kirjaamme tähän myöhemmin, jos paikalle tulee myös muuta yleisöä. Sovimme ennalta lajit, joissa se on mahdollista.