Kilpailulajin ajankohta ja paikka: ke 9.9.2020. Alkamisajankohta 9.00. Paikka: Nilsiänkatu 3, Ruostetalo, auditorio Betty  

Lajivastaavan yhteystiedot: Heli Lumme, heli.lumme@edu.hel.fi, p. 040 517 4971 

Varavastaavan yhteystiedot:Anne-Mari Hakkarainen, anne-mari.hakkarainen@edu.hel.fi; p.  040 637 4666 

Tukistars-lajivastaavien yhteystiedot: Kiira Marjala kiira.marjala(at)spesia.fi 

Aiheena on SAKUstars2020-kulttuurikilpailujen teema ”Dream Hard”. Työtä ei tarvitse nimetä teeman mukaan. Runon voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. 

Säännöt 

Runon tyyli ja pituus on vapaa. Sarjaan osallistutaan yksilönä. Kilpailija voi osallistua sarjaan vain yhdellä työllä, joka tehdään kilpailuun varatulla ajalla, kilpailun järjestäjän osoittamassa paikassa ja järjestäjän antamien ohjeiden mukaan. Järjestäjä varaa kilpailijoille kyniä ja paperia. 

Kilpailutöiden tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä. SAKU ry pidättää itsellään oikeuden julkaista kilpailutöitä. 

SAKUstars2020 kulttuurikilpailu toteutetaan vuoden 2020 poikkeustilanteen vuoksi uudistetulla tavalla. Kukin kilpailusarja/-laji määrittää ja ohjeistaa live- ja virtuaalitoteutuksen tarkemmin huomioiden lajiin osallistumisen mahdollisuuden laadukkaasti ja tasa-arvoisesti. Lajin arviointikriteerit pysyvät ennallaan. 

Kilpailulajiin osallistuminen on mahdollista livenä ja virtuaalisesti. 

Live-lajina: 

Tehtävänanto tapahtuu kilpailuajan alussa. Runo laaditaan kilpailun alussa annetun inspiraatiomateriaalin pohjalta. Teksti kirjoitetaan omalla käsialalla. Kilpailuruno voidaan hylätä, mikäli kieliasu ei ole luettavassa muodossa. 

Virtuaalisesti: 

Kilpailijat, jotka eivät pääse paikalle, voivat osallistua lajiin virtuaalisesti. Kilpailuun voi osallistua etäyhteydellä Google Meetillä, jonka kirjautumislinkki jaetaan ilmoittautuneille heidän ilmoittamaansa sähköpostiin, ja yhteys avataan 9.9.2020 kello 9.00, jolloin kilpailu on ilmoitettu alkavaksi. Tehtävänanto annetaan sekä livenä että etänä Google Meetin kautta. Kilpailuun osallistuvat runot lähetetään lajivastaavalle sähköpostilla (heli.lumme@edu.hel.fi) tai tekstiviestinä (puh. 040 517 4971) tai kuvana liitetiedostona tunnin kuluessa kilpailun alkamisesta. Järjestäjä ilmoittaa kilpailun alussa kellonajan, milloin runon täytyy viimeistään olla vastaanotettu – tunnin kuluttua kirjoittamisen alkamisesta 

Kilpailutehtävän arviointikriteerit 

  1. Mielenkiintoisuus 
  2. Rakenne 
  3. Tyylin yhtenäisyys 
  4. Omaperäisyys ja idea 
  5. Teeman ja tehtävänannon mukaisuus 

Lajin tuomarit 

Katri Somerjoki, laulaja-lauluntekijä 

Linda Manninen, ulkoasuntoteuttaja, Stadin ammatti- ja aikuisopisto 

Tuija Takala, äidinkielenopettaja, runoilija, Stadin ammatti- ja aikuisopisto 

Kilpailusuoritukseen/tapahtumaan/osallistumiseen mahdolliset lisäohjeet 

Kilpailutilanne (kirjoitustapahtuma) ei ole avoin yleisölle. 

Tilatarpeet 

Auditorioon ei ole vapaa kulku kisan tehtävänannon ja tuomaroinnin aikana.