Kilpailulajin ajankohta ja paikka: ke 9.9.20 klo 10 Sturenkatu 22 A-talon auditorio, “Kino Nestori”, luokka 405. 

Lajivastaavan yhteystiedot: Tarja Pasanen, tarja.pasanen@edu.hel.fi, p. 040 8260597. 

Varavastaavan yhteystiedot: Heli Ojanen, heli.ojanen@edu.hel.fi, p. 040 6211904.  

Säännöt 

Kilpailussa kuvataan ja editoidaan video omalla puhelimella tai tabletilla. Videon tekemiseen on aikaa kuusi tuntia, ja videon pituus on korkeintaan 1 minuutti. Video koostetaan kilpailuajan sisällä itse kuvatusta materiaalista. Videon aihe annetaan kilpailun alussa.   

Kilpailija voi osallistua sarjaan joko yksilönä tai ryhmänä, johon kuuluu enintään kolme henkilöä. Kilpailusarjaan voi osallistua vain yhdellä työllä. 

Valmis video lähetetään järjestäjän antamaan osoitteeseen ennen kilpailuajan päättymistä.    

Kilpailutyötä tehtäessä on noudatettava tekijänoikeuslakia. Kilpailutöiden tekijänoikeudet säilyvät tekijöillä. SAKU ry pidättää itsellään oikeuden julkaista kuvia kilpailutöistä. Kilpailulajin parhaimmistoa esitetään festivaalin yhteydessä. 

SAKUstars2020 kulttuurikilpailu toteutetaan vuoden 2020 poikkeustilanteen vuoksi uudistetulla tavalla. Kukin kilpailusarja/-laji määrittää ja ohjeistaa live- ja virtuaalitoteutuksen tarkemmin huomioiden lajiin osallistumisen mahdollisuuden laadukkaasti ja tasa-arvoisesti. Lajin arviointikriteerit pysyvät ennallaan. 

Kilpailulajiin osallistuminen on mahdollista livenä ja virtuaalisesti. 

1. Livelajina: 

Videotarina-kilpailulaji toteutetaan keskiviikkona 9.9.20Kilpailun alkamisaikoja on kaksi: klo 10 ja klo 12Videotarinan tehtävänanto annetaan heti kilpailuajan alussa. Osallistujat kuvaavat videon omalla puhelimella tai tabletilla. Video koostetaan kuuden tunnin aikana ja palautetaan ladattuna myöhemmin ilmoitettuun osoitteeseen ennen kilpailuajan päättymistä. Videomateriaalin on oltava kilpailuajan sisällä ja itse kuvattua. Aikaa videon tekemiseen on kuusi tuntia, jonka jälkeen tuomaristo aloittaa työskentelynsä. Kannattaa varata aikaa työn lataamiseen. Tarkemmat ohjeet videon lataamisesta tulevat tehtävänannon mukana.    

2. Virtuaalisesti

Kilpailijat, jotka eivät pääse paikalle, voivat osallistua kilpailuun virtuaalisesti. Videotarina-kilpailulajin tehtävänanto annetaan kilpailuajan alussa, keskiviikkona 9.9.20 klo 10 videotallenteena tai meet-videoyhteydellä. Osallistujat kuvaavat videon omalla puhelimella tai tabletilla. Video koostetaan kuuden tunnin aikana ja palautetaan ladattuna myöhemmin ilmoitettuun osoitteeseen ennen kilpailuajan päättymistä. Videomateriaalin on oltava kilpailuajan sisällä ja itse kuvattua. Aikaa videon tekemiseen on kuusi tuntia, jonka jälkeen tuomaristo aloittaa työskentelynsä. Kannattaa varata aikaa työn lataamiseen. Tarkemmat ohjeet videon lataamisesta tulevat tehtävänannon mukana.  

Videon palauttaminen:  

Kun video on valmis, lataa se piilotettuna YouTubeen.  

Määrittele videon tietosuoja-asetukseksi “piilotettu” tai “unlisted”, jotta vain linkin tietävät voivat katsoa videon. (Videot eivät ole julkisia.)  Videossa tai sen selityskentässä tulee ilmoittaa selkeästi tekijät ja videon nimi, sekä mahdolliset musiikin tekijänoikeudet.  

Lähetä videon linkki s-postilla osoitteisiin:  tarja.pasanen@edu.hel.fi ja heli.ojanen@edu.hel.fi.  Kirjoita s-postin aihekenttään: SAKUstars2020 – Videotarina. 

Kerro sähköpostissa seuraavat tiedot: 

  • Kilpailutyön nimi  
  • Tekijä/tekijät  
  • Oppilaitos  

Saat kuittausviestin, kun videosi on saapunut perille.  

Arviointikriteerit 

  1. Omaperäisyys ja idea 
  2. Tekninen toteutus 
  3. Visuaalisuus 
  4. Teemanmukaisuus 
  5. Vaikuttavuus  

”Sarjojen arviointikriteerit päätetään SAKUstars-suunnittelupäivillä ja julkaistaan kisojen internetsivuilla lokakuussa. Arviointi tapahtuu joko pisteyttämällä tai paremmuusjärjestykseen laittamalla. Lopuksi tuomarit pitävät palaverin, jossa päätetään palkittavat. Kaikissa sarjoissa palkitaan kolme parasta suoritusta kulta-, hopea- ja pronssimitaleilla. Lisäksi tuomaristo jakaa haluamansa määrän kunniamainintoja.” Lähde SAKUstars-toimintakirja uusin (2), liite6:Tuomariohjeistus s.54 

Tuomarit 

Hannu Kontturi, käsikirjoittaja ja ohjaaja, Aito Media

Jorma Harjamäki, av-alan opettaja ja asiantuntija, Stadin ammatti- ja aikuisopisto 

Nino Moisiomäkimedia-alan opiskelija, Stadin ammatti- ja aikuisopisto 

Henkilöstö  

Lajivastaava, varavastaava, tuomarit. Avustajat ovat mukana tehtävänannossa ja videoiden siirrossa.