Ennakkotöitä odotellaan, kilpailuilmoittautuminen on alkanut!

Ennakkolajien ammattilaistuomarit on julkaistu kilpailusivuilla ja olemme saaneet mukaan mahtavia, oman paikkakuntamme taiteen alan ammattilaisia. Tuomareina kilpailuissa toimii mm. Sarjakuvataiteilija – taiteen maisteri Petteri Tikkanen, elokuvaohjaaja – tuottaja Jukka Vidgren sekä kirjailija – äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Jyri Paretskoi.   

Sarjakuvalajin tuomari Petteri Tikkanen on palkittu sarjakuvataiteilija ja hänen piirostöitä ja sarjakuva-albumeja on julkaistu ympäri maailman. Hän on voittanut useita sarjakuvapalkintoja ja mm. vuonna 2020 Suomen Sarjakuvaseura myönsi hänelle Puupäähattu palkinnon.  

Video- ja animaatiolajin tuomari Jukka Vidgren tunnetaan parhaiten hänen ohjaamastaan Hevi reissu – elokuvasta (2018) ja elokuvan toinen osa on parhaillaan työn alla. Vidgren on toiminut myös lukuisissa elokuvaprojekteissa niin tuottajana kuin käsikirjoittajanakin.  

Kirjoitelmien ja runolajien tuomari Jyri Paretskoi on kirjoittanut lukuisia nuorten kirjoja ja hänet tunnetaan parhaiten Shell´s Angles -kirjasarjastaan, jonka esikoisteos palkittiin Topelius palkinnolla vuonna 2014. Hän on ollut myös ehdokkaana Finlandia-junior palkinnon saajaksi. Paretskoi nousi otsikoihin vuonna 2016 kun hän julkaisi Tolkun ihmiset -kolumnin. Termi `tolkun ihmiset´ aiheutti mediakohua ja mm. tasavallan presidentti Sauli Niinistö käytti kyseistä termiä valtiopäivien avajaispuheessaan. 

Tämän vuoden näytöslajina on TikTok –video jossa luodaan omat SAKU- ”muuvi” ja lajin kilpailuaika on 11.1.-16.3.2021. Ohjeistuksen uuteen lajiin löydät kilpailusivuilta. Näytöslajin voittaja julkistetaan avajaistilaisuudessa 20.4. Luo oma tanssi tai muu ihmisiä viihdyttävä TikTok tuotos, eli mitkä ovat sinun SAKUmuuvit? 

Ennakkolajien kilpailutyöt tuomaroidaan maaliskuun alkuun mennessä ja tulokset ilmoitetaan hyvissä ajoin ennen livekilpailujen ilmoittautumisajankohdan päättymistä. Kilpailutöiden näyttely järjestetään Iisalmen Kulttuurikeskuksen näyttelytiloissa 12.-23.4.2021. Näin kaikki pääsevät nauttimaan taiteen tuomista elämyksistä ja katsomaan upeita teoksia, joita meille on lähetetty ympäri Suomea. Antaa taidon näkyä!