SAKUstars 2021 kilpaillaan etäkilpailuina

Kisaorganisaatiossa on tehty päätös kilpailujen toteuttamisesta etäkilpailuina. Vuonna 2021 livelajien kisasuoritukset arvioidaan ennakkoon lähetetyistä videotallenteista tai reaaliaikaisesti 20.-22.4. omassa oppilaitoksessa etänä kilpailtavissa lajeissa (tai kotoa käsin, jos sen hetken olosuhteet niin vaativat). Lajikohtaiset aikataulut  ja ohjeet löydät kilpailusivuilta https://sakustars.fi/2021/sarjat/livesarjat/ Lähettäkää kuvaamanne esitysvideot ohjeistuksen mukaisesti, perjantaihin 19.3. mennessä.   

Videoiden teko on nykyajan opiskelijoille yllättävän luonnollista, onhan erinäiset sosiaalisen median kanavat niihin jo pitkän aikaa ohjanneet. Oppilaitoksessa (tai kotona) kilpailusuoritteesta kuvataan video, joka lähetetään kisaorganisaatiolle lajikohtaisen ohjeistuksen mukaisesti. Rohkaisemme hyvinkin rentoihin tallenteisiin, “ykkösellä purkkiin”-ajatuksella. Suorituksia ei arvioida videotallenteiden laadun perusteella, toki on hyvä huomioida, että valaistus videolla on riittävä ja äänet kuuluvat. Kilpailuesityksen voi kuvata esityslavalla, mutta yhtä hyvin vaikka ulkotiloissa torilla tai kotona. Luovuus on sallittua ja suotavaa. Suomessa on tällä hetkellä hyvin erilaiset opiskelutilanteet eri oppilaitoksissa. Osa voi toteuttaa tallenteen tekemisen yhdessä muiden opiskelijoiden ja opettajan avustuksella, kun taas toiset kuvaavat videon itsenäisesti kotona. Haluamme, että kaikilla on mahdollisuus osallistua kilpailuihin ja videon tekemisestä ei tulisi muodostua estettä osallistumiselle. Olkaa siis luovia ja innovatiivisia!  

Esitystallenne tulee olla tehtynä ja lähetettynä sähköisesti (ohjeet kilpailusivuilla) pe 19.3. mennessä. Aikataulu on tiukka, mutta kaikille saman mittainen. Harjoitella ehtii vielä, ja tallenteen voi tehdä joko puhelimella tai videokameralla. 

Lähetetyt tallenteen arvioidaan lajikohtaisissa tuomarikokouksissa maalis-huhtikuun aikana ja tulokset julkaistaan kisalähetyksissä 20.-22.4.2021. Tarkempi aikataulu julkistetaan myöhemmin. Lähetetyistä tallenteista julkaistaan esityskoosteita katsottavaksi kaikkien SAKUkulttuurista kiinnostuneiden kesken. Näin pääsemme nauttimaan kulttuuriannista ympäri Suomen. Antaa taidon näkyä!