SAKUstars 2021-kulttuurikilpailujen teema on Antaa taidon näkyä 

Säännöt 

SAKUstars 2021 kilpailut järjestetään etäkilpailuna. Esitys arvioidaan annettujen arviointikriteereiden mukaan kilpailusuorituksesta tehdyn esitysnauhoitteen perusteella. Vain esitys arvioidaan, nauhoitteen tekniset ominaisuudet eivät vaikuta tuomarointiin. Videon tulee olla yhdestä esityksestä tehty tallenne, joka on nauhoitettu SAKUstars 2020 kilpailujen jälkeen. 

Sarjaan osallistutaan yksilönä ja karaokesarjaan osallistuva ei voi osallistua yksinlaulusarjaan. Kilpailija tekee videon haluamastaan karaoke- kappaleesta omaa karaoketaustanauhaa käyttäen. Vuoden 2021 karaokekilpailuissa ei järjestetä erillistä alkukarsintaa vaan palkittavat valitaan kaikkien osallistujien joukosta. Kilpailuesityksen laulun voi kilpailija valita itse. 

 

SAKUstars2021 -tuomaristo:
Pertti Sirkka, ohjelmapalvelutuottaja, viihdetaiteilija
Jenna Hartojoki, opettaja, Ylä-Savon ammattiopisto
Tiina Ruotsalainen, opiskelija, Ylä-Savon ammattiopisto

Arviointikriteerit 

1) Kokonaisuus
2) Kappaleen ja äänen yhteensopivuus
3) Tekninen osaaminen
4) Tulkinta ja viihdearvo
5) Tuomariston vapaa arviointikriteeri 

Lajivastaava: Peter Torn, peter.torn@ysao.fi 

TUKIstarsin sarjavastaavat:
Arto Poussu, arto.poussu(at)osao.fi
Juho Aholaakko, juho.aholaakko(at)kiipula.fi 

Ohje videotallenteen tekemiseen:  

Kuvaa esityksestä videotallenne joko kameralla tai puhelimen videokuvaus toimintoa ja vaakakuvaus ominaisuutta käyttäen.
Video kuvataan yhdellä otolla, eikä sitä tule editoida tai leikata. Huomioi kuvauksessa riittävä valaistus, sopiva etäisyys sekä äänen laatu. Käytä tarvittaessa mikitystä.
Video voidaan kuvata mahdollisuuksien mukaan myös yleisön edessä, huomioi tällöin kuitenkin se, että yleisössä olevat eivät ole tunnistettavissa. Aplodit ja kannustukset saavat näkyä ja kuulua videolla. Kuvauspaikan valinnassa saa myös olla luova, kunhan annetut speksit toteutuvat (valaistus, etäisyys, äänen laatu). Tallenteita ei arvioida videointiominaisuuksien perusteella, vaan lajikohtaisten arviointikriteerien perusteella. 

Suositus: 
Esittelyvideo: Kuvaa myös erillinen videoklippi, jossa esittelet itsesi ja kappalevalintasi perusteita/esityksesi taustatarina (esittelyn kesto max 1 min, ylläolevin ohjein).  

 

Nauhoite on lähetettävä 19.3. mennessä oheisen ohjeistuksen mukaisesti: 

Nimeä video muodossa:  etunimi_sukunimi_ laji_oppilaitos
(esim. sisu_savolainen_karaoke_ysao.mp4)  

Nimeä esittelyvideo muodossa: etunimi_sukunimi_karaoke_esittely_oppilaitos
(esim. sisu_savolainen_karaoke_esittely_ysao.mp4) 

Lähetä videot oheisen Google Forms-lomakkeen kautta (tarvitset lähettämistä varten google tilin, esim. sinunnimi@gmail.com): https://forms.gle/hoj6ZouqUHNrHear8 

 

 

Kilpailutallenteen ominaisuuksien suositukset:
Videotiedosto mp4 (Full HD; 16:9) vaakakuva 

Kuvan ihannespeksit: 
H.264, 1080p25 
Codec: H264 
Resolution: 1920×1080 
Field order: Progressive 
Framerate: 25fps