Kuvataide

Kuvataide

Kuvataide

 

Mallin mukaan piirtäen

Yksilösarja

Välineinä lyijykynä, tussi, puuvärit, liidut, hiili. Työ voi olla mustavalkoinen tai värillinen. Kilpailija tuo mukanaan omat piirtimet. Paperit ja alustat kisajärjestäjältä. Aikaa työn tekemiseen on kolme tuntia.

Maisemamaalaus

Yksilösarja

Työ tehdään vesiliukoisilla väreillä kisajärjestäjän osoittamassa paikassa, siis vaikka ulkona. Kilpailija tuo mukanaan värit, siveltimet ja vesikupin. Kisajärjestäjä huolehtii kaikille paperit ja alustat sekä tehtävästä riippuen myös telineet. Aikaa työn tekemiseen on kolme tuntia.

Taidetta kahdessa tunnissa

Yksilösarja

Työt tehdään järjestäjän materiaaleilla ja välineillä, joita ei ilmoiteta osanottajille etukäteen. Työt tehdään paikan päällä annetusta aiheesta kahdessa tunnissa.

Valokuvataidetta päivässä

Yksilösarja

Kuvausaihe ilmoitetaan SAKUstars-kilpailuissa. Kilpailijalla tulee olla oma kamera tai puhelin, jossa on kamera. Järjestäjä varaa paikan kuvien käsittelyä varten ja ilmoittaa käytettävän kuvankäsittelyohjelman www.sakustars.fi-sivuilla lokakuun aikana. Kilpailijalla on kuusi tuntia aikaa kuvata ja käsitellä kuvaansa. Kuvassa saa käyttää ainoastaan sellaista kuvaa tai kuvia, jotka on
kuvattu kilpailun aikana. Kuva voi olla yhdistetty useammasta valokuvasta, mutta siihen ei saa liittää muita elementtejä. Valmis kuva lähetetään järjestäjän antamaan osoitteeseen.

 

Videotarina

Yksilö-/ryhmäsarja

Kilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmänä, johon kuuluu korkeintaan kolme opiskelijaa.
Kilpailijalla tulee olla oma puhelin, jolla voi kuvata videota. Kuvausaihe ilmoitetaan SAKUstars-kilpailuissa. Kilpailussa kuvataan korkeintaan minuutin pituinen video. Videon voi koostaa erilaisista otoksista puhelimessa editoiden, mutta kaikki materiaali täytyy olla itse kuvattua kilpailun aikana. Videon kuvaamiseen ja koostamiseen on aikaa kuusi tuntia. Valmis video
lähetetään järjestäjän antamaan osoitteeseen.