Laulusarjat

Laulusarjat

Laulusarjat

Laulusarjoihin osallistutaan yksilöinä tai ryhmänä. Kilpailutilanteessa käytetään järjestäjän hankkimaa äänentoistolaitteistoa eri sarjojen äänentoistovaatimukset huomioiden.

Bändisolistikisa

Kilpailija valitsee kilpailukappaleen 10-15 kappaleen listalta ja esittää sen järjestäjän tarjoaman bändin säestyksellä. Kappalelistan laatii kisojen järjestäjä haluamallaan tavalla.

Kappaleista julkaistaan kisasivuilla ilmoittautumisen alkaessa demonauhat, joiden avulla kilpailijat voivat valmistautua sarjaan. Kilpailijan tulee ilmoittaa kisakappaleensa ilmoittautumisen yhteydessä.

Karaoke

Sarjaan osallistutaan yksilöinä. Tähän sarjaan osallistuva ei saa osallistua Yksinlaulut-sarjaan. Alkukarsinnoissa esitetään yksi kappale. Finaaliin valitaan 6-8 laulajaa.  Finaaliin päässeiden nimet julkistetaan yhtäaikaisesti. Finaali on päättäjäispäivänä ennen päättäjäisiä. Kilpailuissa on käytettävä järjestäjien tarjoamia levyvalintoja, ei omia. Kappalelistoja ei julkisteta etukäteen, vaan ne jaetaan karsintaryhmän ja finaalin kilpailijoille 15 minuuttia ennen kulloisenkin ryhmän aloitusta.

Laulaja-lauluntekijä

Sarjaan osallistuva kilpailija säveltää ja sanoittaa itselleen yhden kappaleen, jonka esittää omaa säestäjää käyttäen tai itse itseään säestäen. Taustanauhan ja looperpedaalin käyttö on kielletty.

Lauluryhmät

Sarjaan osallistuvassa ryhmässä on vähintään kaksi laulavaa jäsentä.

Ryhmä esittää yhden vapaavalintaisen laulun. Ryhmä voi käyttää omaa säestäjää tai esiintyä ilman säestystä. Taustanauhan ja looperpedaalin käyttö on kielletty. Ryhmän tulee ilmoittaa kokoonpanonsa ilmoittautumisen yhteydessä.

Mikäli sarjaan osallistuu huomattava määrä sekä duoja että lauluyhtyeitä, voidaan tehdä jako kahteen erilliseen sarjaan ennen sarjan aloittamista. Päätöksen jakamisesta tekee järjestäjä. Sarjojen jakamisesta ilmoitetaan sarjaan osallistuville ja heidän kisahuoltajilleen.

 

Rap-musiikki

Sarjaan voi osallistua joko yksilöinä tai ryhmänä. Esityksessä voidaan käyttää taustanauhaa. Esityksen pituus on enintään 4 minuuttia.

Yksinlaulu

Sarjaan osallistuva kilpailija esittää yhden vapaavalintaisen laulun. Kilpailija voi käyttää omaa säestäjää tai esiintyä ilman säestäjää. Taustanauhan ja looperpedaalin käyttö on kielletty. Tähän sarjaan osallistuva ei saa osallistua Karaoke-sarjaan.

Finaaliin valitaan 6-8 laulajaa. Finaalissa on esitettävä eri kappale kuin alkukarsinnoissa. Finaaliin päässeiden nimet julkaistaan yhtäaikaisesti. Finaali on päättäjäispäivänä ennen päättäjäisiä.