SAKUstars_2021_logo

Tanssi

Ryhmätanssit

1. palkinto

Nimi: Lpt 31

Tekijät: Varalan Säätiö

Oppilaitos: Varalan Säätiö

Tuomariston kommentit:

Näin isolla ryhmällä hyvä yhdenaikaisuus! Tilaa otettiin hyvin haltuun ja kaikki eläytyi tanssiin mukavasti!  

Hyvä energia. Tanssin ilo, rohkeus, reippaus ja yhdessä tekemisen meininki. Monipuolinen ja hyvin suunniteltu koreografia. Ryhmällä hyvät edellytykset kehittää tekniikkaa, koska kaikilla hyvä rytmin ja liikkeen taju. Vahvuudet tuotu hyvin esille. 

Kehitettävää: enemmän isolaatiota ja loppuunvietyä intensiteettiä liikkeisiin. Liikelaajuutta ja samanaikaisuutta tekemiseen 

2. palkinto

Nimi: Improvisaatio Duo

Tekijät: Alisa ja Ida

Oppilaitos: Invalidisäätiö, Ammattiopisto Live

Tuomariston kommentit:

Loistava eläytyminen, jossa tanssijoiden yhteistyö näkyi. 

Esityksessä ideaa, tunnelmaa ja luonnetta. Koreografiassa esityksellinen ote ja ulottuvuus toteutuivat. Hienosti annettu tilaa hitaille liikkeille, eikä kiirehditty liikkeestä toiseenKoreografia olisi kaivannut yhtä tai useampaa huippukohtaa ja enemmän liikkeen dynaamista vaihtelua – jäi nyt hieman tasapaksuksi, vaikkakin hyvä esitys.  

Neutraali kävelyaskeleen voisi ottaa merkityksellisemmin, jolloin esitys jäsentyisi paremmin ja energisemmin myös sisällöllisesti. Tanssijoilla hyvät edellytykset kehittyä ja hyvä perustekniikka. Molemmille voisi toivoa vielä lisää loppuunvietyä intensiteettiä liikkeisiin. 

3. palkinto

Nimi: Yksin yhdessä

Tekijät: Maija ja Emilia

Oppilaitos: Invalidisäätiö, Ammattiopisto Live

Tuomariston kommentit:

Miellyttävä ja tasainen tanssi! Koreografia oli hyvä ja iso tila otettu hyvin käyttöön!   

Koreografiassa hienoa ja herkkää tilan ja painovoiman hahmottelua. Läsnäolo esityksessä vahvaa ja toista kuuntelevaa; lempeä kaihon kokemus syntyi. 

Tanssillinen ulottuvuus jäi liikkeellisesti hieman vaisuksi, vaikka tanssissa olikin hyvin omaperäisiä liikkeitä pienistä käsien liikkeistä isompiin hyppyihin.  

Molemmilla tanssijoilla todella hyvä ja keskittynyt läsnäolo. Kiinnostus esiintymislavaa ja tanssilla ilmaisemista kohtaan nähtävissä ja siksi tanssitaidon kehittämiselle on molemmilla hyvät lähtökohdat. 

 

Kunniamaininnat

https://youtu.be/o0PjlTW5Ji4

Tekijät: We will rock you

Oppilaitos: Business College Helsinki

Kommentit: 

Video kuvattu sääntöjen vastaisesti monella otolla ja liikkuvalla kuvalla.  

Hyviä liikeideoita. Hauska koululuokkamiljöö. Hyvä alku ja musiikin rytmiä oli hyvin poimittu liikkeisiin. Kekseliäs koreografia. Kuitenkin, varsinkin näin tasarytmiseen kappaleeseen, olisi vaadittu koreografian toteuttamisessa vähintäänkin energisempää ulottuvuutta.  

Yksinkertaisetkin askeleet ja liikkeet saadaan kiinnostaviksi katsoa, jos ne tehdään viimeistellysti ja hyvin. Tämä koreografia onnistuisi tältä ryhmältä, mikäli sitä olisi harjoiteltu tarkemmin. Ryhmäkuviot hajoavat ja liikkeet ovat eriaikaisia ja eritasoisia. Ilmaisun elementti jää vaisuksi. Tällä ryhmällä on hyvät edellytykset kehittyä tanssissa treenin kautta. Rytmiä, energiaa, tarkkuutta liikkeiden isolaatioon. 

Yksintanssi

1. palkinto

Nimi: Happy

Tekijät: Mbacke Niang El Hadji Cheikh Sene

Oppilaitos: Helsingin kaupunki, Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Tuomariston kommentit:

Omassa lajissaan erinomainen tekninen sekä ilmaisullinen osaaminen. Energia, rentous, liikkeiden isolaatio, musiikin käyttö, liikkeiden karaktäärin esiin tuominen, ilmaisun kerronnallinen ulottuvuus huippuluokkaa. Yleisön ”lävistävä” läsnäolo ja energia!

2. palkinto

Nimi: Shake it

Tekijät: Amanda Puustio

Oppilaitos: Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Tuomariston kommentit:

Hyvä rento, mutta räjähtävä energia. Hyvä tekninen taso ja lajityypillinen osaaminen. Hyvä ymmärrys esiintyjyydestä, osaa rohkeasti kohdentaa esityksen yleisölle – tämä on arvokas ominaisuus, että ymmärtää missä on fokus ja energia. Ilmaisu elävää, energistä, ilmeikästä ja viehättävää. Musiikin ja tanssin asenne ihanasti nähtävissä!

3. palkinto

Nimi: Train wreck

Tekijät: Nelli Sandberg

Oppilaitos: Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Tuomariston kommentit:

Vahva voimistelutausta ja -tekniikka nähtävissä. Tanssillinen ilmaisu hyvää tasoa. Laajat energiset liikkeet ja kokonaisvaltainen kehoilmaisunantavat hyvän pohjan kehittymiseen tanssissa. Tasaisesti ja vahvasti etenevä esitys, jossa koreografia suunniteltu hyvin musiikkiin.

Kunniamaininnat

https://youtu.be/IiEumhGXgxI

Tekijät: Ingrid Jalas

Oppilaitos: EdupoliPointCollege Oy, Careeria

Kommentit: Tanssin ideoissa nähtävissä hyviä aihioita ja tanssijalla potentiaalia hyvään kehoilmaisuun. Rohkeasti mukana ja kiehtovan oloinen esitys.

https://youtu.be/dJpaiHYSEM4

Tekijät: Mira Klinecz

Oppilaitos: Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia

Kommentit: Kekseliäitä yksityiskohtia jotka oli poimittu musiikista. Omaperäisiä liikeideoita. Esiintyjällä hyvät edellytykset kehittyä tanssijana, koska rytmitaju ja musiikin ymmärrys ovat hyvät. 

 

Kunniamaininnat

https://youtu.be/dN6uinoTrZU

Tekijät: Nonsi Pulliainen

Oppilaitos: Etelä-Savon Koulutus Oy, Etelä-Savon ammattiopisto

Kommentit: Ihana ilon energia. Tanssiminen rentoa ja osaavaa lajissaan. Liike nivoutuu musiikkiin saumttomasti ja pehmeästi. Koreografia näyttää siltä, että se kumpuaa sydämestä ja tämän vuoksi ulottuu katsojalle. 

https://youtu.be/wooafiqgRjI

Tekijät: Ronja Vikstedt

Oppilaitos: Kisakallion urheiluopisto

Kommentit: Eläytyminen välittyy vahvasti, vaikka vain silhuetti on näkyvissä. Musiikki ja koreografia vahvassa yhteydessä toisiinsa.

 

TikTok-video

1. palkinto

https://vm.tiktok.com/ZMeBBAQRF/

Nimi: Ykkösellä sisään

Tekijät: Elli-Noora Raita

Oppilaitos: Länsirannikon Koulutus Oy WinNova

Kommentit: Antaa taidon näkyä tuli videossa hienosti esille.