Ennakkotyöt

Videot

1. palkinto

Teemu Piuva, haarniskantekijä

Tekijät: Lauri Rautio, Sakari Hallikainen ja Arimo Tersa

Oppilaitos: Omnia

Tuomariston kommentit:

Nautittavaa ja viihdyttävää katsottavaa! Tähän elokuvaan katsoja uppoutuu täysin. Ammattimainen pieni elokuva, joka on hyvin kuvattu, valaistu ja sommiteltu yksityiskohtineen. Elokuva kertoo tarinaansa humoristisesti, rennosti, selkeästi, hauskasti, pilke silmäkulmassa. Ansiokasta on kerronnan kiireettömyys, kun maltetaan esittää rauhassa loppuun asti. Päähenkilö on ihastuttava omassa ehdottomuudessaan. Aihe on varsinainen löytö. Elokuvasta välittyy, että tekijöiden suhde haastateltavaan on ollut hyvä ja haastattelutilanne on tehty päähenkilölle miellyttäväksi. Elokuva on kilpailun teeman mukainen: Dream hard! Elokuva on kauttaaltaan tasalaatuinen ja sillä on hyvä lopetus, loppukuvasta kiitokset. Katsoja jää kaipaamaan kokokuvaa miehestä haarniskassa.

2. palkinto

Mies kaukaisen maan 

Tekijä: Veikko Niemi 

Oppilaitos: Keuda Pasila 

Tuomariston kommentit:

Hieno ja taitavasti tehty musiikkivideo, joka noudattaa tyylilajiaan. Uskottavasti esitetty, paljon hienoja yksityiskohtia ja valotilanteita. Elokuvaa tehdessä on nähty paljon vaivaa, mikä palkitaan hyvällä lopputuloksella. Video on ammattilaistasoa ja tekijät ovat osaavia. Kerronta on hallittua. Tunne ja tarina välittyvät katsojalle. Vuorokaudenaikojen valoa on käytetty kauniisti. Vahva kokonaisuus, jonka osat toimivat yhdessä.

3. palkinto

Juoksuvideo 

Tekijät: Valtteri Patrikainen ja Saana Kamula 

Oppilaitos: Omnia 

Tuomariston kommentit:

Selkeä ja kokonaisvaltainen tarina, joka välittyy katsojalle. Dramaturgisesti ehjä kokonaisuus. Kuvaus on onnistunut kauttaaltaan, varsinkin ulkokuvat ovat ammattimaista työtä. Äänimaailma tukee tarinaa kokonaisuuden osana. Ansiokasta leikkausta. Hyvää ja uskottavaa näyttelijäntyötä, josta välittyy juoksijan nautinto. Kiitettävää työtä! 

Kunniamaininnat

Raatokoira

Tekijät: Henrik Säilä, Tom Murto ja Sonja Tanskanen

Oppilaitos: Omnia

Kommentit: Reportaasi kiinnostavasta aiheesta. Tasavahva suoritus, ehjä kokonaisuus. Kuvat hyviä, leikkaus toimii. Ansiokas monella tavalla.

Dreamare

työryhmä (media-ala Keuda): Oscar Saukkola, Niko Manninen, Reko Häkkinen

Oppilaitos: Keuda

Kommentit: Musiikki ja kuvat toimivat yhdessä. Hyvä leikkausrytmi ja kiinnostavia kuvia. Kauhuelokuvan aineksia tihkuvaa kuvausta.

Foreigners

Tekijät: Ahmed Nadhim, Jalal Hajali

Oppilaitos: Omnia

Kommentit: Pieni suuri elokuva koti-ikävästä. Henkilökohtainen ja koskettava. Nykyajassa tärkeä aihe.

Lilli Unkari, tekstiilisuunnittelu

Tekijät: Aapo Möttönen ja Grigory Maevskiy

Oppilaitos: Omnia

Kommentit: Visuaalisesti hallittu, teknisesti taitava. Taidokas henkilökuva tekstiilisuunnittelijasta. Samalla piirtyy kaunis kuva Suomenlinnasta. Ansiokasta miljöökuvausta.

Keraamikko Sarita Koivukoski

Tekijät: Virpi Vihervuori, Laura Pursiainen, Otto Kuukka

Oppilaitos: Omnia

Kommentit: Toimiva, tiiviisti kerrottu ja ehjä kokonaisuus käsityöläisyydestä. Kauniisti kuvattu työprosessin kuvaus.

Kuka on Paulavanamo?

Tekijä/tekijät: Paula Heino

Oppilaitos: Keuda, Pekka Halosen akatemia

Kommentit: Tarinansa mittainen promovideo valokuvataiteilijasta. Tyylikästä kuvausta, tunteisiin vetoava lopputulos.

Animaatiovideot

1. palkinto

Haastaja 

Tekijät: Sasu Saarnia, Olivia Arola 

Oppilaitos: Omnia 

Tuomariston kommentit:

Tuomariston perustelut: Erittäin hyvä, kiitettävä lopputulos! Tarina on hyvin ymmärrettävä, viihdyttävä ja elokuvallinen, näyttelijäntyö on onnistunutta. Musiikki ja äänisuunnittelu kasvattavat tunnelmaa. Käsikirjoitus on ansiokasta, siinä on draaman kaari ja hyvä lopetus. Animaatio on hyvin toteutettu. Tarinallinen animaatio, mietitty ja harkittu kokonaisuus. Hyvä kuvakerronta ja kompositiot, äänet tukevat tarinaa ja hahmoja, äänen pistetehosteita on käytetty tehokkaasti. Rytmitys toimii. Hahmojen persoonallisuus näkyy liikkeissä. Vanhan elokuvan efekti on tehokas, mutta elokuva toimisi hyvin ilman efektiäkin. Taustat on tehty käsin, mikä tekee vaikutuksen.
Voittaja-ainesta! Rakkaus lajiin näkyy! Ammattimaista työtä.  

2. palkinto

Lego Star Wars Lightsaber Duel (Stop-Motion)

Tekijä: Arttu Heikkilä 

Oppilaitos: Keuda 

Tuomariston kommentit:

Hyvin animoitu, jälkityöt ja efektit hienosti tehty. Erilaisia kuvakulmia on käytetty ansiokkaasti tukemassa tarinaa. Animaatiota on jännittävä seurata! Toimintakohtauksien toteuttaminen on haastavaa animaation keinoin, ja tämä on kohtuullisen onnistunut lopputulos. Pienet yksityiskohdat toimivat hienosti. Hahmojen persoonallisuudet tulevat esille. Huomio, että jos on kaksi mustaan pukeutunutta hahmoa, ei kannata hyppiä suojaviivan yli, koska on vaikea seurata tarinaa. Vesileima kannattaisi ehdottomasti poistaa, sillä se rikkoo illuusion.   

3. palkinto

Spooked 

Tekijät: Noora Ylitolonen

Oppilaitos: Omnia 

Tuomariston kommentit:

Humoristinen, pieni hauska tarina, joka voisi olla esim. Pikku kakkosessa. Kameratyö oli hyvää, zoomaukset ja blurraukset toimivat hyvin. Hahmojen tunteiden muutokset näkyvät ja välittyvät katsojalle. Grafiikat on hyvin toteutettu. Musiikki ja äänen pistetehosteet toimivat hienosti tarinan tukena. Animaation vahvuus on tarinankerronta, mutta rytmiä olisi varaa tiivistää, koska tarina toimisi paremmin lyhyempänä. Hahmot voisivat olla moniulotteisempia.

Kunniamaininnat

Dream hard – Leikillisyydestä 

Tekijät: Nea Immonen ja Sanni Laasala 

Oppilaitos: Keudan Pekka Halosen akatemia

Kommentit: Videosta on löydettävissä tarina: unelma Beyonce -musiikkivideosta. Kompositiot ovat hyviä. Mustavalkoisuus toimii. Video on helppo ja mukava katsoa. Kuvasiirtymät ovat hyviä. Alussa toiminnallista kamera-ajoa, joka tukee tarinankerrontaa. Hahmojen liikkuminen on pehmeää. 


Sotilas, runoilija, kuningas
 – Hahmosuunnittelusta

Tekijä: Saara Piirainen

Oppilaitos: Kainuun ammattiopisto

Kommentit: Hahmosuunnittelu on ansiokasta, hahmojen persoonallisuus näkyy. Hahmot ovat kaikki erilaisia persoonia, joiden luonne näkyy. Syväterävyyden käyttö on tehokeinona. Animaation perusteita on hyödynnetty. Tarinaa voisi olla enemmän, video vaikuttaa tv-sarjan introlta. Anime-tyylinen toteutus. 

Christmas Trouble – Captivating, suitable for children, weirdness / valloittava, lapsille sopiva, outous
 

Tekijä: Viktoriya Mikhaylova (= Viktoriya Grapsi) 

Oppilaitos: Keudan Pekka Halosen akatemia 

Kommentit: Elokuva on erikoinen ja vie mukanaan. Animaation tekoon on käytetty paljon aikaa ja vaivaa, mikä on hyvä. Kärsivällisyys on tärkeää. Äänet ovat hyvin tehty ja kuuluvat, selkeät. Stop motion -tekniikassa oli siimat hyvin piilotettu. Erilaisia kuvakokoja on käytetty jonkin verran, niitä kannattaisi käyttää enemmän. Tekijällä on silmää kuvakompositioille. 

Man with a silent message – David Lynch award! 

Tekijä: Antton Vainio 

Oppilaitos: Keuda

Kommentit: Lyhyestä videosta voi löytää tarinan arjesta ja lomasta. Animaatiossa on käytetty kuvan epätarkkuutta. Liike on minimaalista. Kannustamme käyttämään enemmän aikaa tarinan kerrontaan. Hyvä alku tarinalle.

Kirjoitelmat

Mitalistit:

1. Veera Ojala, Riveria (pdf)
2. Venla Lamminpelto, Luksia (pdf)
3. Kari Kaasalainen, Omnia (pdf)

Kunniamaininnat:

Jessica Honkanen, Riveria ,Topi Korhonen, Riveria, Miika Manninen, Kiipulan ammattiopisto, Kseenia Timonina, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Merikeiju Pihlaja, Koulutuskeskus Salpaus, Ella Tarvas, Omnia, Aroah Badr Deeb ,Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Marjatta Pöhö, Stadin ammatti- ja aikuisopisto

Runot

Mitalistit:

1. Johanna Lahtinen, Keuda (pdf)
2. Miki Keskinen, SASKY(pdf)
3. Roosa Koivula, Tredu (pdf)

Kunniamaininnat:

Matti Kylmälä, Stadin ammatti- ja aikuisopisto, Markus Lindberg, Omnia, Erica Linden, Careeria, Jesse Säntti, Koulutuskeskus Salpaus, Riitta Korhonen, Kainuun ammattiopisto(Heijastus), Zafir Rajabi, Salon seudun ammattiopisto, Ida-Sofia Iivonen, WinNova, Moona Viskari, Omnia, Samuel Korkeakoski, Careeria